Mildershoof Kaassaus
Bereidingstijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 50 gram ongezouten roomboter
- 50 gram bloem
- 250 ml melk
- 100 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
- Neem een sauspannetje en smelt daar op laag vuur de roomboter in.
- Voeg daarna de bloem toe en roer het geheel goed door elkaar, totdat de bloem gekookt is. Dit duurt ongeveer zo’n 3 minuten.
- Voeg vervolgens de melk toe en roer de saus goed met een garde om klontjes te voorkomen.
- Je kunt ‘t beste eerst de helft van de melk toevoegen en wanneer dit is opgenomen ook de andere helft in de pan doen.
- Breng de saus daarna terug aan de kook. Je zult nu merken dat de kaassaus begint in te dikken.
- Wanneer de saus kookt, mag je de geraspte kaas toevoegen en de pan van het vuur halen.
- Roer de kaassaus nogmaals goed door, zodat alle kaas smelt en door de saus geroerd kan worden.
- Breng de saus tenslotte op smaak met wat zout en peper
Eet smakelijk!