Mildershoof Kaassaus

Mildershoof Kaassaus

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 50 gram ongezouten roomboter
  • 50 gram bloem
  • 250 ml melk
  • 100 gram geraspte kaas

Bereidingswijze

  1. Neem een sauspannetje en smelt daar op laag vuur de roomboter in.
  2. Voeg daarna de bloem toe en roer het geheel goed door elkaar, totdat de bloem gekookt is. Dit duurt ongeveer zo’n 3 minuten.
  3. Voeg vervolgens de melk toe en roer de saus goed met een garde om klontjes te voorkomen.
  4. Je kunt ‘t beste eerst de helft van de melk toevoegen en wanneer dit is opgenomen ook de andere helft in de pan doen.
  5. Breng de saus daarna terug aan de kook. Je zult nu merken dat de kaassaus begint in te dikken.
  6. Wanneer de saus kookt, mag je de geraspte kaas toevoegen en de pan van het vuur halen.
  7. Roer de kaassaus nogmaals goed door, zodat alle kaas smelt en door de saus geroerd kan worden.
  8. Breng de saus tenslotte op smaak met wat zout en peper

Eet smakelijk!

Andere recepten.

Ovenpasta met romige kaassaus

Oude kaas
40 min.

Nacho’s met kaasdip

Mexicaanse kaas
25 min.

Stokbrood met ham-kaas

Knoflook-ui kaas
30 min.