Onze kaasmakerij.

De hieërlikste ambachtelijke kazen worden bereid in onze eigen kaasmakerij.

foto_kaasmakerij3

De melk van onze koeien is het belangrijkste product dat wij op ons melkveebedrijf produceren. Van deze melk maken wij namelijk de hieërlikste Limburgse Ambachtelijke kazen en zuivel. De ambachtelijke bereiding in combinatie met onze verse koeienmelk, maakt onze kaas rijk, vol en uniek van smaak. Het leuke is dat je aan de kaas proeft wat de koeien gegeten hebben. We besteden dan ook veel aandacht aan het menu van onze koeien, zodat u kunt genieten van onze bekende zachte en extra romige kazen die smelten op uw tong. Om de meest pure smaak van de melk te behouden, maar toch eventueel aanwezige schadelijke bacteriën uit te schakelen, wordt de melk slechts kort verhit. In onze moderne kaasopslag kan de kaas uiteindelijk perfect rijpen en op smaak komen. 

Kaas van de boerderij

We verwerken onze verse koeienmelk tot Kaas van de Boerderij type “Goudse Kaas”. Daarnaast maken we nog een twintigtal soorten kruidenkazen en hebben we in samenwerking met andere partijen specifieke kaassoorten ontwikkeld zoals bierkaas. Bekijk hier ons volledige assortiment.

IMG_5497_2
foto_kaasmakerij4
IMG_5549_2
foto_kaasmakerij

De hele ‘kaasketen’ in eigen hand

Door de kaas goed op smaak te krijgen is er meer nodig dan alleen melk. De melk van de koe is de basis van de kaas, maar ook de kaasbereiding en het rijpingsproces zijn hierin erg belangrijk en bepalend van de uiteindelijk smaak.

Het gehele proces is belangrijk om tot een topeindproduct te komen:

  • Telen van kwalitatief goed voer
  • Verzorging van het melkvee
  • Melken van de koeien
  • Het bereiden van kaas
  • Rijpingsproces van de kaas
  • Inpakken en klaar maken van bestellingen
  • Aanvullen van onze eigen winkel aan huis

Dit hele proces hebben wij in eigen hand. Dit maakt ons flexibel en zorgt dat we – indien nodig – snel kunnen sturen op facetten die van invloed zijn op de kwaliteit van onze kazen. Ook houden we de transportkilometers zo heel beperkt.

Veel processen die plaatsvinden in de kaasmakerij, zoals het koelen en verwarmen, gebeuren met behulp van elektriciteit. De hiervoor benodigde stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen op onze staldaken.