Onze kaasmakerij.
De hele ‘kaasketen’ in eigen hand
Door de kaas goed op smaak te krijgen is er meer nodig dan alleen melk. De melk van de koe is de basis van de kaas, maar ook de kaasbereiding en het rijpingsproces zijn hierin erg belangrijk en bepalend van de uiteindelijk smaak.
Het gehele proces is belangrijk om tot een topeindproduct te komen:
- Telen van kwalitatief goed voer
- Verzorging van het melkvee
- Melken van de koeien
- Het bereiden van kaas
- Rijpingsproces van de kaas
- Inpakken en klaar maken van bestellingen
- Aanvullen van onze eigen winkel aan huis
Dit hele proces hebben wij in eigen hand. Dit maakt ons flexibel en zorgt dat we – indien nodig – snel kunnen sturen op facetten die van invloed zijn op de kwaliteit van onze kazen. Ook houden we de transportkilometers zo heel beperkt.
Veel processen die plaatsvinden in de kaasmakerij, zoals het koelen en verwarmen, gebeuren met behulp van elektriciteit. De hiervoor benodigde stroom wordt opgewekt door de zonnepanelen op onze staldaken.