Mildershoof Kaasballetjes

Mildershoof kaasballetjes

Portie: 30 stuks
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 300 gram Mildershoof Belegen kaas
  • 100 gram bloem
  • 2 eieren
  • 20 gram water
  • 12 gram bakpoeder
  • Zwarte peper
  • Eetlepel grove mosterd (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Zeef de bloem met de bakpoeder, voeg er de kaas aan toe en strooi er wat peper over. Klop de eieren los met het water en schud dit bij de droge ingrediënten. Kneed hiervan kort een samenhangend deeg. Rol balletjes ter grootte van een walnoot en lege deze opzij op een bord met een stukje plastic folie. Dek de Kaasballetjes af met plastic folie en zet deze in de koelkast/vriezer tot je ze wil gaan bereiden.
  2. Verhit zonnebloemolie of de frituurpan tot 175 graden. Frituur de kaasballetjes hierin tot ze mooi goudbruin zijn. Hou er rekening mee dat ze iets opzwellen dus doe er niet teveel ineens in de pan.
  3. De Mildershoof kaasballetjes zijn koud ook erg lekker. Warm ze echter niet opnieuw in de olie op want dan zuigen ze erg veel vet op. Wil je ze nogmaals verwarmen, neem dan de oven.

Tip: Varieer eens met onze kruidenkazen, zo maak je er een extra verassende traktatie van.

Smakelijk eten!

Andere recepten.

Ovenpasta met romige kaassaus

Kaassoort
20 min.

Nacho’s met kaasdip

Kaassoort
20 min.

Stokbrood met ham-kaas

Kaassoort
20 min.