Mac en Cheese

Mac en Cheese

Bereidingstijd:  30 minuten

Ingrediënten

  • 225 gram macaroni
  • 175 gram geraspte kaas
  • 750 ml melk
  • 50 gr boter
  • 1 fijngehakte ui
  • ½ tl bloem

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een pan op middelmatig vuur. Voeg vervolgens de ui toe en laat deze zacht worden. Daarna kan de bloem erbij en naar smaak peper en zout.
  2. Vervolgens voeg je de melk en macaroni toe in de pan. Breng dit geheel aan de kook. Zet het vuur wat lager, doe de deksel op de pan en laat het ongeveer 15 minuten sudderen totdat de macaroni beetgaar is. Roer af en toe in de pan.
  3. Als de macaroni beetgaar is, kan de kaas toegevoegd worden. Blijf roeren totdat de kaas gesmolten is. Wanneer het zo ver is, kan je het gerecht het beste meteen serveren.

Tip: Varieer met allerlei soorten Mildershoof kruidenkazen.

Eet smakelijk!

Andere recepten.

Ovenpasta met romige kaassaus

Oude kaas
40 min.

Nacho’s met kaasdip

Mexicaanse kaas
25 min.

Stokbrood met ham-kaas

Knoflook-ui kaas
30 min.