Kaashapjes op Ecuadoriaanse wijze

Ecuadoriaanse Kaashapjes

Bereidingstijd: 20-30 minuten

Ingrediënten

Deeg: 

  • 1 cup bloem
  • Snufjezout
  • 1/3 theelepel bakpoeder
  • 50 gram boter
  • Beetje koud water

Vulling:

  • Mildershoof Oude Kaas of met Mildershoof Mexicaanse kruiden voor een lekker pittig hapje

Bereidingswijze

  1. Meng de bloem met het zout en de bakpoeder goed door elkaar.
  2. Verkruimel tussen je vingers de boter door het bloemmengsel, net zolang totdat de boter er goed doorheen zit en je een heel fijn kruimelig mengsel hebt
  3. Doe er dan voorzichtig wat koud water bij, lepel voor lepel, zodat je een mooi zacht deeg hebt. Je hoeft het deeg niet echt te kneden.
  4. Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast te rusten. Ik maak het deeg meestal een dag van tevoren.
  5. Snij de kaas in smalle reepjes
  6. Verwarm de olie of de frituurpan tot ca 180C
  7. Rol het deeg goed uit tot een mooie dunne lap, snij er repen van en rol elk stukje kaas in een plakje deeg. Zorg dat de naden goed dicht zijn.
  8. Bak of frituur de kaashapjes totdat ze mooi goudbruin zijn.
  9. Serveer ze warm!

Smakelijk eten!

Andere recepten.

Ovenpasta met romige kaassaus

Kaassoort
20 min.

Nacho’s met kaasdip

Kaassoort
20 min.

Stokbrood met ham-kaas

Kaassoort
20 min.