Ecuadoriaanse Kaashapjes
Bereidingstijd: 20-30 minuten
Ingrediënten
Deeg:
- 1 cup bloem
- Snufjezout
- 1/3 theelepel bakpoeder
- 50 gram boter
- Beetje koud water
Vulling:
- Mildershoof Oude Kaas of met Mildershoof Mexicaanse kruiden voor een lekker pittig hapje
Bereidingswijze
- Meng de bloem met het zout en de bakpoeder goed door elkaar.
- Verkruimel tussen je vingers de boter door het bloemmengsel, net zolang totdat de boter er goed doorheen zit en je een heel fijn kruimelig mengsel hebt
- Doe er dan voorzichtig wat koud water bij, lepel voor lepel, zodat je een mooi zacht deeg hebt. Je hoeft het deeg niet echt te kneden.
- Leg het deeg minimaal een uur in de koelkast te rusten. Ik maak het deeg meestal een dag van tevoren.
- Snij de kaas in smalle reepjes
- Verwarm de olie of de frituurpan tot ca 180C
- Rol het deeg goed uit tot een mooie dunne lap, snij er repen van en rol elk stukje kaas in een plakje deeg. Zorg dat de naden goed dicht zijn.
- Bak of frituur de kaashapjes totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer ze warm!
Smakelijk eten!