Hartige donuts

Hartige donuts

Ingrediënten

Voor de donuts:

  • 8 eieren
  • 1 el olie
  • 60 ml Mildershoof Karnemelk
  • 50 gram geraspte kaas (extra belegen of oud)
  • 2 eetlepels ranchdressing-mix
  • ½ el zout
  • 1/2el baking soda
  • ½ el bakpoeder
  • 125 gram fijne bloem
  • 2 el bieslook (garnituur)

Voor de kaassaus:

  • 4 reepjes spek
  • 3 el bloem
  • 240 ml volle melk op kamertemperatuur
  • 50 gram Mildershoof oude kaas
  • 50 gram Mildershoof belegen kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C
  2. Vet een donutbakblik waarin je 12 donuts kunt maken in met anti-aanbakspray.
  3. We beginnen met het maken van de donuts. Klop de eieren, plantaardige olie en karnemelk in een grote kom. Voeg daarbij de cheddarkaas, ranch dressingmix, banking soda, bakpoeder en het bloem en zout toe. Klop dit goed door elkaar.
  4. Vul elke donut in de donutvorm met 3 eetlepels van het eiermengsel.
  5. Bak de donuts ±12 minuten, tot ze bol staan en gaar zijn.
  6. Haal de donuts voorzichtig uit de vorm en leg ze op een rooster op de bakplaat.
  7. Maak de kaassaus terwijl de donuts in de oven staan. Kook 4 repen spek in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag, op middelhoog vuur. Doe dit 7-8 minuten, tot ze knapperig zijn.
  8. Leg het spek op wat keukenrol als ze klaar zijn, om ze uit te laten lekken. Laat het gesmolten vet in de pan zitten.
  9. Snijd het spek in hele fijne stukjes en zet het apart.
  10. Voeg de bloem toe aan de pan met het spekvet en klop dit door elkaar. Laat dit 1-2 minuten koken, tot het licht aangebakken is.
  11. Klop al roerend de melk erdoor. Blijf zo’n 3-4 minuten roeren, tot het een stevig mengsel is geworden.
  12. Voeg de kaas erdoor. Roer dit ±2 minuten goed door elkaar, tot het kaas gesmolten is en de saus een glad geheel is.
  13. Tijd om de hartige donuts af te maken! Bedek elke donut met een grote lepel kaassaus en strooi er wat verkruimelde spek en een snufje bieslook overheen om het af te maken.

Smakelijk eten!

Andere recepten.

Ovenpasta met romige kaassaus

Oude kaas
40 min.

Nacho’s met kaasdip

Mexicaanse kaas
25 min.

Stokbrood met ham-kaas

Knoflook-ui kaas
30 min.